Värske uuring näitab, et see, mida me sööme, mõjutab otseselt töötulemusi. Paljudel töötajatel esineb spontaanset ebatervislikku näksimist koosolekutel ja ka muul ajal tööpäeva jooksul. Iga selline snäkk vähendab tahtejõudu. Uuringu käigus monitooriti 25 Kalifornia ülikooli töötajat 24 tunni jooksul. Vaadeldi, millised on töötajate toitumiseesmärgid (näiteks vähendada kaloreid või süsivesikuid, vältida praetud toitu jm) ning kui palju suudeti enda toitumist vastavalt kontrollida. Uuringus leiti, et tervislikumad toidu- ja joogivalikud mitte ainult ei tõsta töötajate tuju, vaid ka tootlikkust. Vale “kütus” aga võib viia terve päeva rööbastelt välja. Kui ühe töötaja muudab muffin uniseks, siis teine, kes on kodust tervislikuma toidu kaasa võtnud, tunneb ennast tahtejõulisena ning leiab, et omab toitumise üle paremat kontrolli. Valides tevislikuma toidu, võib vältida pealelõunast energiapuudust. Parimaks abimeheks negatiivsete toitumisharjumuste tagajärjel jõuetuse ja madala energiataseme parandamiseks on vee joomine. Tööandjate jaoks on trendikaks võimaluseks viia läbi ühiseid lõunasööke koos tervisliku toitumise koolitusega. Sellised ühised koolitused-lõunasöögid aitavad lisaks töötajate teadlikkusele arendada ka perekondlikku organisatsioonikultuuri. Allikas: CIPD Veel artikleid: Niimoodi puhkad hästi välja Alus pikale töövõimele luuakse juba karjääri alguses
0 Comments
Leave a Reply. |